Tuesday, December 20, 2011

Chocolate Snickerdoodle Cookies

Absolutely delicious with a glass of icy-cold milk, a cup of coffee or hot or iced tea. I modified this recipe by adding chocolate chips and cacao.
1 cup butter (room temperature)
1 1/2 cups sugar
2 large eggs
2 3/4 flour
2 teaspoons of tartar
1 teaspoon baking soda
pinch of salt
2 -3 Tbsp. cacao
3/4 chocolate chips


Preheat oven to 400F. Mix butter, 1 1/2 cups sugar and eggs thoroughly in a large bowl. Combine flour, cream of tartar, baking soda and salt in a separate bowl. Blend dry ingredients and chocolate chips into butter mixture. Chill dough in the fridge for about 10 - 15minutes. Form dough into balls. Press down with spoon or fork. Bake for 8- 10minutes. Cool and place in tightly covered container.




1 puodelis sviesto (kambario temeperatūros)
1 1/2 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
2 3/4 puodelio miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
2 -3 šaukštai nesaldintos kakavos
3/4 puodelio šokolado gabalėlių
Įkaitinkit orkaitę iki 205C. Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Į atskirą indą dėkite miltus, kepimo miltelius, druską, šokolado gabalėlius. Visus sausus ingridientus sumaišykite su išsuktu sviestu. Dėkite tešlą į šaldytuvą 10 -15 minučių. ... formuokite rutuliukus, sudėjus i kepima skardą paspauskite su šaukštu. Kepkite apie 8 - 10 minučių.

1 puodelis = 136 g
1/2 puodelio = 68 g
3/4 puodelio =  96 g





No comments:

Post a Comment